ASBIS novice

Avgust 08, 2019
Procesorji AMD EPYC ™ druge generacije so nova vrsta strežniških procesorjev, ...
Junij 14, 2019
Beloruski startup Clevetura LLC je razvil intuitivno tipkovnico, tehnologijo, ...
Maj 03, 2019
AMD
AMD načrtuje, integrira in razvija visoko zmogljivo računalniško in grafično ...
April 22, 2019
INFINIDAT je pred kratkim objavil rešitev Metro Cluster InfiniBox Always On za ...
Marec 19, 2019
Seagate zagotavlja zanesljive rešitve za shranjevanje za vsa nadzorna okolja. ...
Marec 06, 2019
Seagate ostaja zavezan k zagotavljanju celotnega portfelja izdelkov Exos ™
Februar 06, 2019
CloudFest 2019 je največji in najpomembnejši cloud, global hosting in internet ...
Januar 16, 2019
SPOROČILO ZA JAVNOST - 16. januar 2019, Limassol, Ciper
Avgusta prihaja Click&Touch  – prva intuitivna tipkovnica na svetu

Junij 14, 2019

Prestigio, Clevetura

Avgusta prihaja Click&Touch – prva intuitivna tipkovnica na svetu

Beloruski startup Clevetura LLC je razvil intuitivno tipkovnico, tehnologijo, ki združuje tipkovnico, sledilno tablico in miško. V tipke vgrajeni senzorji omogočajo samodejno in neopazno prehajanje med tipkanjem in uporabo kazalca. Prva intuitivna tipkovnica na svetu Click&Touch bo na voljo avgusta pod znamko Prestigio.

Tehnologija Clevetura deluje s pomočjo senzorjev, vgrajenih v tipke, kar jo razlikuje od tehnologije drugih naprav, na primer prenosnikov in zunanjih tipkovnic, ki se uporabljajo z zunanjimi sledilnimi tablicami ali miškami. Tipke se tako kot sledilna tablica ali miška odzivajo na gibe, tako da lahko uporabnik tipka, se pomika po strani ali uporablja kazalec, ne da bi za to moral spremeniti položaj dlani.

Preklapljanje med načini delovanja je samodejno, saj vgrajeni mikro-krmilnik takoj prepozna in obdela vsak dotik ter gib. Uporabniku ni treba razmišljati o načinu uporabe, saj sistem sam prepozna njegove poteze. Zaradi intuitivne interakcije z napravo in popolnoma nove uporabniške izkušnje je ta sistem povsem edinstven.

Tehnologija lahko obdeluje istočasne klike, dotike in druge gibe uporabnika. Omogoča uporabo vseh običajnih načinov interakcije, vključno s povečevanjem, podrsavanjem za preklapljanje med virtualnimi namizji in drsenjem z dvema prstoma.

Beloruski startup Clevetura, imetnik pravic do tehnologije, zadnja leta deluje v beloruskem tehnološkem središču High-Tech Park. V projekt je investiral Sergey Kostevich, ustanovitelj skupine ASBIS in blagovne znamke Prestigio. Od ideje do tržnega prototipa so pretekla približno tri leta, sedaj pa razvijalci čakajo na patent za tehnologijo.

»Že od samega začetka smo verjeli v zmožnosti tega starupa in možnosti, ki jih prinaša intuitivna tipkovnica. To je zanimiv projekt, ki omogoča preprosto širitev uporabe. Sedaj moramo uporabnikom predstaviti novo tehnologijo in njeno uporabnost. S tem startupom smo tesno povezani. Nismo zagotovili le financiranja, ampak bomo tehnologijo tudi tržili na svetovnih trgih. Ta naprava in tehnologija še veliko obetata,« je povedal investitor Sergey Kostevich.

Naprava bo najprej na voljo v Skupnosti neodvisnih držav in baltskih državah – Belorusiji, Rusiji, Litvi, Ukrajini, Kazahstanu, Estoniji in Latviji. V drugih državah bo na voljo kasneje. Med morebitne kupce spadajo napredni uporabniki tehnologije in lastniki pametnih TV-jev. Tipkovnica je tudi zelo primerna za podjetja, ki poslujejo s podjetji (B2B), še posebej za upravljanje vsebin na velikem ekranu med predstavitvami in izobraževanji.

--- 

Prestigio

Proizvajalec originalne opreme Prestigio je bil ustanovljen v Seulu leta 2001, leta 2003 pa se je sedež družbe preselil na Ciper. Izdeluje širok nabor prestižne potrošniške elektronike za dom, avtomobile, izobraževanje in poslovanje. Izdelki Prestigio, kot so pametni telefoni, mobiteli, tablični računalniki s sistemom Android ali Windows, prenosni računalniki, kamere, navigacijske naprave in interaktivne table ter poslovne rešitve, se uspešno prodajajo v 50 državah po svetu.

Izdelki so oblikovani in izdelani v Belorusiji in na Kitajskem. Prestigio ima predstavništva v 15 državah, tudi v Skupnosti neodvisnih držav, na Bližnjem vzhodu in v Afriki.

O Cleveturi

Clevetura LLC razvija inovativne tehnologije za vnosne naprave. Podjetje je razvilo in uspešno začelo izdelovati tehnologijo Clevetura. Sedež podjetja je v beloruskem Minsku, ima pa tudi pisarno v kitajskem Šenzenu. Clevetura LLC deluje v beloruskem tehnološkem središču Hi-Tech Park.


Disclaimer:The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.