POLITIKA VARSTVA ZASEBNOSTI

Politika zasebnosti v podjetju ASBIS d.o.o., matična št: 1273124000 in sedežem na Brodišču 15, 1236 Trzin, tel: +386 590 79900, www.asbis.si (v nadaljevanju besedila “ASBIS”) ureja način in postopek varovanja informacij in osebnih podatkov, ki jih lahko na spletni strani www.asbis.si (v nadaljevanju besedila “spletna stran”) zbere ASBIS. V primeru, ko se prijavite na spletni strani ali izpolnite obrazec za stike, soglašate, da sprejemate politiko varstva zasebnosti ASBISA, ki so opisane v tem dokumentu in podajate ASBIS-u resnične in verodostojne podatke in informacije, ki se nanašajo na vas, kot uporabnika spletne strani. V ASBISU se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, zavedamo se, da vam, kot našemu uporabniku ni vseeno kako so vaši podatki in informacije obdelani in uporabljeni.Cenimo vaše zaupanje ter bomo storili vse, da z vašimi podatki ravnamo v skladu z veljavnimi predpisi previdno in razumno.Vse določbe te politike varstva zasebnosti, ki naknadno zaradi spremembe predpisov ali sodne prakse postanejo prepovedane ali neizvršljive se razveljavijo in ne uporabljajo več, ostale določbe pa ostanejo v veljavi.

OSEBNI PODATKI

Informacije in osebni podatki, ki jih pridobivamo od vas (vključno, vendar ne omejeno na: ime, priimek, naziv, telefon, elektronski naslov, naslov, podjetje, država ipd) nam pomagajo prilagoditi in nenehno izboljševati nakupovalno izkušnjo na www.asbis.si. Vaša zgodovina transakcij in osebni podatki, ki nam jih posredujete so varno shranjeni v naši podatkovni bazi in se lahko uporabijo izključno za opisani namen in sicer samo za povezane osebe ASBIS ali določene tretje osebe, ki smo jih skrbno pregledali zaradi zanesljivosti in celovitosti. Tretja oseba pomeni fizično ali pravno osebo, javni organ, agencijo ali organ, ki ni subjekt, na katerega se podatki nanašajo, upravljalec, predelovalec ali oseba, pooblaščena s strani upravljalca ali obdelovalca za obdelavo osebnih podatkov. Namen obdelave osebnih podatkov s strani ASBISa kot posledica vaše registracije na naši spletni strani zaradi pridobivanja informacij o naših produktih ali poslovanju oziroma zaradi plačila naročila, je predvsem zaradi  komunikacije z vami, zaradi analize bivših, obstoječih in potencialnih strank z namenom zagotavljanja storitev in izboljševanja kvalitete naših storitev, optimizacije marketinškega pristopa, izboljšava poslovnih postopkov, oglaševanje, informativna in ostala sporočila, ki bodo poslala na elektronski naslov in/ali telefonsko številko, ki bo navedena z vaše strani, kot tudi zaradi skladnosti  z zahtevami splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR), sprejeta s strani Evropskega parlamenta in Evropskega sveta dne, 27.4.2016 in druge zakonodaje. 

V primeru, da nam ne zagotovite zgoraj navedenih informacij naročila ne bomo mogli izvesti, ravno tako vam ne bomo mogli posredovati želenih informacij.

Aktivnosti, in metode obdelave osebnih podatkov v ASBIS-u vključujejo: avtomatsko, ročno ali kombinirano, zbiranje podatkov, njihovo registracijo, organiziranje, strukturiranje, hranjenje, adaptacijo ali spremembo, podaljšanje, uporabo, predložitev ali prenos, distribucijo, izbris ali uničenje, vključno z čezmejnim prenosom osebnih podatkov k ASBIS-evim povezanim osebam ali določenimi tretjim osebam. Tretja oseba pomeni fizično ali pravno osebo, javni organ, agencijo ali organ, ki ni subjekt, na katerega se podatki nanašajo, upravljalec, predelovalec ali oseba, pooblaščena s strani upravljalca ali obdelovalca za obdelavo osebnih podatkov. 

Kateri koli osebni podatek, ki nam ob vaši prijavi ali obisku spletne strani zaupate je zaščiten. Dostop do osebnih podatkov bo omejen in dostopen zgolj osebam, ki bodo avtorizirane s strani ASBISa. ASBIS vzdržuje varnostne standarde in postopke glede nepooblaščenega dostopa do informacij o strankah, ki preprečujejo nepooblaščen dostop, obdelavo, umik ali nadomestitve podatkov. ASBIS izpolnjuje potrjene standarde varnosti vseh transakcij, ki lahko vključujejo plačilo provizij, preko storitev, ki so na voljo na spletni strani, vključujočo z šifriranjem in SSL storitvami. 

Svetujemo vam, da zaščitite vaše geslo in vaš računalnik pred nepooblaščenim dostopom. 

Svetujemo vam, da se odjavite, ko končate z uporabo računalnika, ki je v skupni rabi.

Od ASBIS-a lahko kadar koli zahtevate dostop do vaših osebnih podatkov, da jih spreminjate, prekličete soglasje, izbrišete, popravite osebne podatke, omejite namen obdelave osebnih podatkov, zahtevate izvoz osebnih podatkov. Prav tako imate pravico zahtevati, da vas ASBIS obvesti v primeru kršitve (ali v primeru visokega rizika kršitve), ki bi lahko vplival na vaše osebne interese.

Zahtevek ali preklic vašega soglasja je potrebno poslati pisno na naslov: Asbis d.o.o., Brodišče 15, 1236 Trzin, Slovenija, ali preko elektronske pošte na info@asbis.si .

ASBIS se zavezuje, da bo prenehal obdelovati osebne podatke najkasneje v roku 15 dneh po prejetju vaše zahteve oziroma preklica soglasja. 

V primeru vašega soglasja za obdelavo vaših osebnih podatkov s strani ASBIS-a ,bomo hranili in varovali vaše osebne podatke v celotnem obdobju obstoja vašega uporabniškega  računa,  vse do vašega preklica. 

V primeru, da sodelovanje preneha zaradi razlogov na strani ASBIS-a , lahko zahtevate, da izbrišemo vaše osebne podatke. V primeru, da to zaradi zakonskih ali drugih razlogov, ne bi bilo mogoče, bo dostop do vaših podatkov omejen.

POLITIKA VAROVANJA  ELEKTRONSKIH SPOROČIL

Razen v primerih, ki so zapisani v naši politiki varstva zasebnosti, ASBIS ne bo prodajal, delil ali kakorkoli drugače delil vašega elektronskega naslova, ki ste nam ga zaupali ali s katerim ste nam posredovali sporočilo ali smo ga zbrali kakorkoli drugače na naši spletni strani. Katerikoli elektronski naslov, ki je zaupan ASBISu preko online naročil, zahtevkov za druge informacije ipd. bo ostal v izključni lasti ASBISa in njegovih povezanih oseb.V primeru, da nam sporočite vaš naslov in/ali elektronski naslov, lahko od nas prejmete periodična obvestila z informacijami o naših novih produktih in storitvah ali o dogodkih, ki jih organiziramo. V primeru, da ne želite prejemati promocijskih elektronskih sporočil od ASBIS-a, vas prosimo, da nam to sporočite preko elektronskega sporočila.

PIŠKOTKI

Tako kot večina spletnih strani, ki ponuja spletno prodajo, tudi mi uporabljamo “piškotke”, ki so delčki podatkov danih s strani vašega brskalnika, ki dovoljuje naši spletni strani, da vas identificira, ko vstopite na našo spletno stran. Obveščamo vas, da t.i. piškotki, ne morejo pridobiti nobenih dodatnih informacij o vas, ki jih niste razkrili prostovoljno. Velika večina internetnih uporabnikov ceni piškotke, kot priročen dodatek pri online nakupovanju. Če želite o tem vedeti več, si to lahko preberete na naši spletni strani: http://www.asbis.com/cookies-policy .

DODATNA VPRAŠANJA?

V primeru dodatnih vprašanj ,ki se nanašajo na varstvo osebnih podatkov oz politiko zasebnosti, nas prosimo kontaktirajte in nam pošljite elektronsko pošto na info@asbis.si ali nam pošljite pisno sporočilo na naslov Asbis d.o.o., Brodišče 15, 1236 Trzin, Slovenija.
Trzin, 24.5.2018