ASBIS novice

Januar 14, 2024
Vroča ponudba: Izkoristite posebno akcijo podjetja AENO za vrhunske modele ...
Oktober 29, 2023
ASBIS širi pokritost Pure Storage na 9 novih držav v srednji in vzhodni Evropi. ...
Avgust 29, 2023
AENO, priznana in napredna znamka na področju gospodinjskih aparatov, je ...
November 17, 2022
Obsežen portfelj strežnikov in sistemov za shranjevanje, ki jih poganjajo ...
November 04, 2022
Prvi igralni grafični procesorji na svetu s tehnologijo Chiplet. Grafika serije ...
September 26, 2022
AENO, mlada dinamična blagovna znamka pametnih gospodinjskih aparatov, širi ...
September 15, 2022
Nov strežnik 8U z grafičnimi procesorji NVIDIA H100/A100 povečuje zmogljivost ...
Julij 12, 2022
Distributer z dodano vrednostjo je znatno povečal bazo strank za svojega ...
Julij 04, 2022
Loewe je vrhunska blagovna znamka za televizorje, prepoznavna po svojih ...
Junij 29, 2022
ASBIS bo svojim strankam v regiji EMEA ponudil omrežne rešitve Edgecore
Novi AMD FX procesorji

Oktober 29, 2012

AMD, CPU

Novi AMD FX procesorji

Novi AMD FX procesorji so hitrejši in zmogljivejši v primerjavi s prejšnjo generacijo in so v prvi vrsti namenjeni za PC entuzijaste in gejmerje.

Izjemna PC izkušnja z AMD FX procesorji, ki so vpisani v Guinessovo knjigo rekordov za najvišjo frekvenco delovanja računalniškega procesorja tudi v vašem računalniku. Z osmimi odklenjenimi jedri "Piledriver" je procesor deloval pri frekvenci 4.2 GHz.

AMD (NYSE: AMD) je objavil izboljšanje Guinessovega svetovnega rekorda1, ki je bil postaviljen z AMD FX družino procesorjev in nadaljuje tradicijo procesorjev s popolnoma odklenjenimi jedri in nastavitvami za PC uporabnike, ki zahtevajo zmogljivost. Novi AMD FX procesor ima novo “Piledriver” multi jedrno arhitekturo, ki ima 15% višjo zmogljivost in nižjo ceno v primerjavi s prejšnjo generacijo procesorjev2 – najzmogljivejši AMD FX procesors stane manj kot 200 €. Izboljšana zmogljivost najnovejše arhitekture je zelo učinkovita za aplikacije, ki podpirajo večjedrne procesorje; za ustvarjanje vsebin, video in avdio kodiranje ter igranje iger. Uporabniki z FX procesorji pridobijo ekstremno odzivnost in mega večopravilno zmogljivost.

“Gejmerji in PC entuzijasti, ki bodo kupili AMD FX procesorje, bodo imeli razlog za veselje zaradi še višjih frekvenc in nizke cene,” je povedal Leslie Sobon, podpredsednik za periferne enote in komponente pri AMD-ju.  “Po lanski predstavitvi prvega osem-jedrnega procesorja smo še povišali frekvenco delovanja in vgradili popolnoma novo x86 arhitekturo, da zadovoljimo uporabnike, ki od nas zahtevajo zmogljvost delovanja.”

AMD FX odpira vrata v svet novih zmožnosti v kombinaciji z drugimi AMD tehnologijami, kot je nabor AMD-9 serije čipov za matične plošče in AMD Radeon™ HD 7000 serija grafičnih kartic, ki podpirajo AMD Eyefinity tehnologijo za priklop več monitorjev hkrati. AMD redno zagotavlja brezplačne posodobitve programske opreme s katero za kreativnega uporabnika ne bo omejitev pri zmogljivosti z  uporabo AMD OverDrive™, AMD Catalyst™ nadzornim centrom ali pri izkoristku še večje moči s priklopom večih grafičnih kartic, AMD CrossFire™3.

"Po tistem kar smo videli pri prejšnji generaciji AMD FX serije, si navijalci pri HWBOT želijo izvedeti kaj prinaša nova FX serija," je povedal Frederik Colardyn, ustanovitelj in CEO spletne strani za navijalce, HWBOT.org.  "Že s prejšnjo generacijo smo podrli svetovni rekord, ko smo frekvenco delovanja dvignili na nepredstavljiv nivo in zato upamo, da bomo lahko z novo AMD FX serijo šli še dlje.”

Že danes je nova AMD FX serija na voljo pri vaših prodajalcih. 

Specifikacija

FX-8350

FX-8320

FX-6300

FX-4300

# št. CPU jeder

8

8

6

4

Maks. frekvenca

4.2

4.0

4.1

4.0

L2 cache (KB / jedro)

1024

1024

1024

1024

L3 cache (skupaj MB)

8

8

8

4

Zunanji pomnilnik

1866 MHz DDR3

1866 MHz DDR3

1866 MHz DDR3

1866 MHz DDR3

Odklenjen

X

X

X

X

AVX 

X

X

X

X

AES podpora

X

X

X

X

FMA

X

X

X

X

Podpora industrije

ASRock: “Nova AMD FX serija je idealna za PC navdušence,” je povedal James Lee, ASRock podpredsednik prodaje in marketinga. “Z velikim navdušenjem lahko zagotovim, da naše nove ASRock matične plošče delujejo perfektno in omogočajo, da AMD FX procesorji delujejo maksimalno hitro.”

Asus: “Lansko leto je FX serija podirala rekorde in navdušeni smo nad še 15% večjo zmogljivostjo delovanja,” je povedal Joe Hsieh, generalni direktor Asus enote za matične plošče.  “Sami izdelamo mesečno ogromno matičnih plošč in za vsako smo zavezani, da uporabniku ponudimo neprimerljivo PC izkušnjo. Nova FX serija nam omogoča, da še naprej opremljamo svoje matične plošče z vodilnimi procesorji.”

GIGABYTE: “Nova AMD FX serija sestavljalcem računalnikov zagotavlja odlično delovanje aplikacij, ki podpirajo več jeder in ekstremno večopravilnost,,” je komentiral Henry Kao, podpredsednik GIGABYTE enote matičnih plošč. “GIGABYTE AM3+ serija matičnih plošč skupaj z zmogljivim AMD FX procesorjem kupcem zagotavlja neprimerljive prednosti in procesorsko zmogljivost.”

MSI: “Povišana hitrost in ugodna cena novih AMD FX procesorjev je za navijalce in entuzijaste natanko tistko kar so pričakovali,” je povedal Ted Hung, MSI podpredsednik oddelka za matične plošče. “FX Serija skupaj z MSI AM3+ matično ploščo uporabnikom ne zagotovi le maksimalne zmogljivosti, ampak tudi izkoristek naše tehnologije OC Genie II, ki zagotavlja zanesljivost po vojaških standardih in inteligentno navijanje le v sekundi.”

Podprti viri

 

  1. AMD FX procesor je dosegel najvišjo frekvenco delovanja 8.429 GHz, in podrl stari rekord 8.308 GHz. Rekord je bil postavljen 31.8.2011 v Austinu, Texas. Postavila ga je ekipa “Team AMD FX,” elitni specialisti za navijanje.
  2. V AMD laboratorijih se je uporabljal AMD FX-8350 procesor z AMD Radeon™ HD 7970 grafično kartico, 2x4GB DDR3-1600, Windows 7 64bit, Catalyst 12.3 s 5575 pikami na sekundo v POV-Ray 3.7, in 7.0 v Cinebench 11.5  proti AMD FX-8150 procesorju z AMD Radeon™ HD 7970 grafično kartico, 2x4GB DDR3-1600, Windows 7 64bit, Catalyst 12.3 s 4829 pikami na sekudno in POV-Ray in 6.0 v Cinebench 11.5.
  3. AMD CrossFire™ tehnologija potrebuje za delovanje matično ploščo, ki podpira AMD CrossFire in AMD CrossFire™ Bridge Interconnect (eden za vsako dodatno grafično kartico) ter specializiran napajalnik. Upoštevajte, da naslednje grafične kartice podpirajo le AMD CrossFire tehnologijo v "dual načinu" delovanja (i.e.: maks. 2 grafični kartici): AMD Radeon™ HD 6670, HD 6570, HD 6450, HD 5670 in ATI Radeon™ HD 5670, HD5570, HD 5550, HD 5450 za povezano delovanje ne potrebujejo "bridge interconnect". AMD Eyefinity tehnologija deluje v igrah in aplikacijah, ki podpirajo nestandardno razmerje slike, ki je nujen za prenos slike na več zaslonov. Za priklop več kot dveh zaslonov hkrati, je potrebno imeti dodatne priključke z DisplayPort™ , in/ali DisplayPort™ skladne aktivne adapterje, ki pretvorijo vhod vašega monitorja na DisplayPort™ ali Mini-DisplayPort™ priključke na grafični kartici.  AMD Eyefinity tehnologija lahko podpira številne zaslone z uporabo AMD Radeon™ grafičnih kartic in Windows® Vista ali Windows® 7 operacijskih sistemov - število podprtih zaslonov je odvisno od zasnove plošče, zato pred nakupom preverite pri proizvajalcu. SLS (“Single Large Surface”) funkcionalnost zahteva identično resolucijo slike na vseh zaslonih.

 

Disclaimer:The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.