ASBIS novice

Januar 14, 2024
Vroča ponudba: Izkoristite posebno akcijo podjetja AENO za vrhunske modele ...
Oktober 29, 2023
ASBIS širi pokritost Pure Storage na 9 novih držav v srednji in vzhodni Evropi. ...
Avgust 29, 2023
AENO, priznana in napredna znamka na področju gospodinjskih aparatov, je ...
November 17, 2022
Obsežen portfelj strežnikov in sistemov za shranjevanje, ki jih poganjajo ...
November 04, 2022
Prvi igralni grafični procesorji na svetu s tehnologijo Chiplet. Grafika serije ...
September 26, 2022
AENO, mlada dinamična blagovna znamka pametnih gospodinjskih aparatov, širi ...
September 15, 2022
Nov strežnik 8U z grafičnimi procesorji NVIDIA H100/A100 povečuje zmogljivost ...
Julij 12, 2022
Distributer z dodano vrednostjo je znatno povečal bazo strank za svojega ...
Julij 04, 2022
Loewe je vrhunska blagovna znamka za televizorje, prepoznavna po svojih ...
Junij 29, 2022
ASBIS bo svojim strankam v regiji EMEA ponudil omrežne rešitve Edgecore
Prestigio MultiPad 8.0 Ultra Duo žepna tablica

Februar 18, 2013

Prestigio, Tablica

Prestigio MultiPad 8.0 Ultra Duo žepna tablica

Prestigio MultiPad 8.0 Ultra Duo je prvi tablični računalnik, ki je združil na videz nezdružljiva tehnološka trenda. Na eni stran je to kompaktna naprava z 20,32 cm (8”) zaslonom, na drugi strani pa zelo odzivna tablica z zmogljivo grafično platformo, ki brez večjih obremenitev tekoče predvaja vsebine v Full HD 1080p ločljivosti.

Prestigio MultiPad 8.0 Ultra Duo je prvi tablični računalnik, ki je združil na videz nezdružljiva tehnološka trenda. Na eni stran je to kompaktna naprava z 20,32 cm (8”) zaslonom, na drugi strani pa zelo odzivna tablica z zmogljivo grafično platformo, ki brez večjih obremenitev tekoče predvaja vsebine v Full HD 1080p ločljivosti.

Na rastočem trgu tabličnih računalnikov imamo na izbiro dve kategoriji izdelkov, ki sta osredotočeni na različne segmente kupcev in njihove raznolike potrebe.

Modeli tabličnih računalnikov, ki so zaradi svoje oblike primerni za mobilno uporabo (kompaktna velikost) na potovanjih; so lažje in bolj udobne za uporabo.Vendar pa ima ta kategorija naprav na račun nizke teže in dimenzijskih omejitev zmanjšano funkcionalnost ter najpomembnejše, manj zmogljivo delovanje, saj je pomembnejša najnižja cena izdelka na trgu, kar je postal glavni trend v podsegmentu naprav na našem trgu. Žepne naprave so se posledično takoj uvrstile v segment ultra poceni elektronike in zaradi tega proizvajalci teh modelov, v cilju nižje maloprodajne cene izdelka, ne namenijo posebne pozornosti samo optimizaciji programske opreme za brezhibno delovanje in implementacije dodatnih funkcionalnosti. Kar zadeva ergonomijo (enostavnost uporabe in kakovost vgrajenega uporabniškega vmesnika) je večina tovrstnih proizvodov daleč od želenega.

Drugi tip naprav so tablice z velikim zaslonom in bolje razvito strojno ter programsko opremo. Seveda so naprave višje kakovosti z vseh pogledov bolj prijazne za uporabo in brez dvoma težje in večje ter jih praviloma v povprečju najdemo v višjem cenovnem razredu.

Inženirji so pri Prestigiu ubrali drugo pot in pri razvoju MultiPada 8.0 Ultra Duo združili najboljše funkcije obeh tipov tablic ter jih implementirali v eno napravo.  

Zaslon

MultiPad ima vgrajen zaslon z ločljivostjo 1024 x 768 pik in tehta le 450 g. Zaslon je malenkost večji od od običajnih 7” tablic, 20,3 cm (8”) z razmerjem 4:3, kapacitativni 5 točkovni na dotik. Kljub malo večjemu zaslonu dimenzije MultiPada še niso presegle žepnega formata in je zato idealna izbira za vse uporabnike. Zmogljivost

Zmogljivost

Zmogljivo in odzivno delovanje naprave zagotavlja novi model procesorja Rockchip RK3066. Dve ARM Cortex-A9 jedri delujeta s frekvenco 1,6 GHz kar je bistvenega pomena za tekoče delovanje katerekoli aplikacije v Android ekosistemu. Ampak to še ni vse kar naprava skriva pod pokrovom, notranjega pomnilnik Ram ima 1 GB, za grafično obdelavo pa skrbijo 4 jedra Mali-400 grafičnega procesorja, ki podpira OpenGL 2.0 standard. Naprava brez težav tekoče predvaja 2D in 3D format grafik, strojno pospeševanje kodekov in predvajanje full-HD 1080P video vsebin. Kljub visoki zmogljivosti vgrajene strojne opreme je poraba energije minimalna, kar je opazno pri dolgi avtonomiji baterije z enim polnjenjem.

Operacijski sistem

MultiPad poganja operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ki ga bo v prihodnosti mogoče nadgraditi na Jelly Bean. Naprava operacijski sistem posodobi samodejno preko vključene Wi-Fi povezave preko zraka (OTA storitev). 

Povezljivost

MultiPad 8.0 Ultra Duo ima vgrajeno vse kar potrebujete: kamero na zadnji strani z avto fokusom(5 M) in kamero spredaj za video klice (0,3 M).

Poveže se lahko s številnimi zunanjimi napravami preko MicroUSB 2.0 vmesnika in HDMI izhoda za povezavo zunanjega zaslona. S priloženim OTG kablom je mogoče direktno povezati tudi druge naprave, ne da bi bilo potrebno uporabiti osebni računalnik. Reža za Micro SDHC kartice je združljiva z vsemi microSD karticami s kapaciteto vse do 32 GB (naprava ima že 16 GB internega spomina). Uporabnik dobi še dodatnih 5 GB prostora za shranjevanje na zunanjem strežniku s priloženo oblačno storitvijo SugarSync. V teoriji imate lahko na napravi kar 53 GB prostora namenjenega za shranjevanje pomembnih datotek in dokumentov. Na splet se lahko povežete preko Wi-Fi (IEEE 802.11b/g/n) povezave ali preko združljivega zunanjega USB 3G modema.

Dodatki

Naprava ima priložen usnjen etui, ki s posebno nalepko samodejno zazna odpiranje / zapiranje ovitka. Naprava samodejno preklopi v način spanja in v trenutku vključi nazaj, ko odpremo ovitek. S stylus pisalom se lahko zapisuje in ureja beležke na klasičen način, z vašim rokopisom ali skico. Stylus pisalo se lahko praktično shrani v etui naprave.

Aplikacije

Prestigio je MultiPad pripravil, tako da ga je mogoče pričeti uporabljati takoj, ko ga prvič vključite s številnimi prednameščenimi aplikacijami in storitvami. Prednameščene so najbolj uporabljane aplikacije, ki se uporabljajo za brskanje po spletu, pregledovanje e-mailov, dokumentov, avdio datotek, video vsebin, aplikacije za dostop do socialnih medijev, bralnik QR kod,… . Poleg tega pa vam trgovina Google Play omogoča dostop do več kot 600.000 različnih Android aplikacij.

Zagotovo Prestigio ni pozabil na ljubitelje branja knjig, kar ni naključje, saj je podjetje eno največjih dobaviteljev e-bralnikov knjig na različnih trgih po svetu. Prestigio spletna knjigarna ima na virtualnih knjižnih policah več kot 278.000 knjig v 22 različnih jezikih. Več kot 25.000 e-knjig pa je brezplačnih.

Na MultiPadu je prednameščena posebna aplikacija eReader Prestigio, ki je prevedena v večino evropskih jezikov in podpora številne formate (PDF, EPUB, FB2, HTML, DOC, RTF, TXT). Aplikacija ima odziven in privlačen vmesnik, veliko nastavitev za popolno prilagoditev posameznemu uporabniku in številne dodatne funkcije ter neposreden dostop do Prestigio spletne knjigarne.

Povzetek

Prestigio MultiPad je resnično optimalna rešitev z idealnim razmerjem med kompaktno obliko in ugodno ceno funkcionalno omejenih 17,8 (7”) tablic ter večjih, tehnološko zmogljivejših, dražjih tabličnih računalnikov. Prestigio je velika mednarodna blagovna znamka, izdelki pa so oblikovno in estetsko dovršeno zasnovani. Pri oblikovnem razvoju Prestigio izdelkov je sodelovala ekipa, ki je sodelovala tudi pri razvoju blagovne znamke Porsche Design. S Prestigio izdelki ne boste v zadregi v kakršnikoli situaciji, ob enem pa je lahko atraktivno darilo za vašo družino, dobre prijatelje ali za poslovne partnerje.

Disclaimer:The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.